Pridať recept

Čučoriedkový likér

ingrediencie

1 liter
čučoriedková šťava
1,5 kg
med
1,5 litre
voda
1 liter
lieh

postup

1.
Čučoriedky poriadne umyjeme, osušíme a rozpučíme. Prikryjeme ich utierkou a 2-3 dni necháme kvasiť. Čím bude miestnosť teplejšia, tým tento proces bude rýchlejší.
 
2.
Potom čučoriedky prepasírujeme cez sitko a šťavu zachytíme do hrnca. Odmeriame si ju a spočítame, koľko budeme potrebovať ostatných surovín. Tie sú uvedené na liter, ak máte viac alebo menej, prepočítajte.
3.
Med s vodou nalejeme do hrnca a na miernom ohni ich cca hodinu varíme. Počas varenia doplníme vodu tak, aby na konci varenia zmes siahala do takej výšky ako na začiatku. Zmes necháme vychladnúť.
4.
Do hrnca potom prilejeme ovocnú šťavu, lieh a máme hotový likér. Už ho len preliať do fliaš, ktoré poriadne uzavrieme. Likér môžete piť ihneď, lepší však bude až za 14 dní.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať