Pridať recept

Krevety na cesnaku

2
porcie
15
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

400 g
krevety mrazené
3 strúčiky
cesnaku
podľa chuti
chilli paprička
podľa chuti
olivový olej
podľa chuti
provensálske korenie

postup

Krevety opláchneme vodou a necháme odkvapkať. Na olivovom oleji speníme cesnak nakrájaný na plátky (hrubšie). Pridáme krevety a nadrobno nakrájanú chilli papričku. Pozor olej najprv zmútnie a až po chvíli sa začne číriť. Pridáme provensálske korenie a opekáme dovtedy, kým olej nie je úplne číry. Krevety sú samé o sebe slané, takže nie je potrebné ich vôbec soliť. Podávame s chlebíkom, ktorý si namáčame do šťavy. Odporúčam jesť priamo z panvice.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Takto cesnak už nikdy nepripálite!
Takto cesnak už nikdy nepripálite!
Cesnak nesmie chýbať azda v žiadnej kuchyni. Táto aromatická zelenina sa pridáva do mnohých jedál, ktorým...
Cesnak
Ako správne konzumovať cesnak, aby sme využili čo najviac jeho fantastických benefitov
O cesnaku sa často hovorí ako o prírodnom antibiotiku. Už naše staré mamy využívali jeho liečivé účinky...
Fit grilovačka s chrumkavými krevetami
Ak ste premýšľali nad ľahšími alternatívami grilovaného jedla, tá správna možnosť sú určite krevety.
Cesnakovo – šunkové rolky
Cesnakovo – šunkové rolky: Zmiznú skôr, ako stihnú vychladnúť
Kysnuté cesto potreté nátierkou z masla, čerstvej pažítky a voňavého cesnaku zrolované spolu so šunkou a syrom.
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Cesnak, hoci pre niektorých mimoriadne chutný a je neoddeliteľnou súčasťou takmer každého jedla. V kuchyni ho...