FOTORECEPT: Pečená paradajková polievka
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
paradajky
1
ks
zelená paprika
2
ks
cibuľa
1
ks
hlavička cesnaku
2
ks
zemiak
1,5
litre
zeleninový vývar
2
ks
bobkový list
2
KL
sušený rozmarín
2
PL
ocot balsamico
1
hrsť
mladá cibuľka
cukor
soľ
mleté čierne korenie
postup
1.
Paradajky nakrájame na štvrtiny, cibuľu očistíme a tiež pokrájame na štvrtiny. Dáme to všetko na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie a uložíme tam aj hlavičku cesnaku, ktorú sme rozpolili na polovice spolu s dvomi bobkovými listami.
2.
Všetko polejeme olivovým olejom, pokvapkáme balsamico octom a posypeme rozmarínom. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov, a to 30-40 minút.
3.
Medzitým uvaríme nakrájané zemiaky na drobno v slanej vode, a to do mäkka.
4.
Upečené paradajky dáme do hrnca (aj so všetkou šťavou ktorá vznikla pečením).
6.
Po 20 minútach jemne rozmixujeme aby tam zostali aj celé kusy rajčín.
7.
Na záver pridáme uvarené zemiaky a dokoreníme podľa chuti soľou a čiernym korením.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.