Zmrzlina z čiernym ríbezlí
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
čierne ríbezle
100
ml
voda
80
g
trstinový cukor
500
ml
smotana na šľahanie
postup
1.
Cukor rozmiešame v menšom hrnci s vodou, privedieme ju k varu a varíme asi 2 minúty. Dokiaľ sa cukor úplne nerozpustí. Pridáme umyté ríbezle a varíme ho ďalšie 2 minúty. Zmes rozmixujeme a necháme vychladnúť.
2.
Potom smotanu vymiešame s ríbezľovou zmesou, celú zmes prelejeme do vhodnej nádoby a vložíme do mrazničky. Každých 30 minút zmrzlinu vyberieme a prešľaháme, až dokým nebude dostatočne zamrznutá.
Podobné recepty
Od detstva mám blok, keď vidím rascovú polievku s vajíčkom, hovorí šéfkuchár Martin Novák otvorene. Rád má však túto klasiku (rozhovor)
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.