Kandizované kvety fialky
50
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
hrste
fialka vonná kvety
30
g
práškový cukor
30
g
voda
trochu
práškový cukor na posypanie
postup
1.
Práškový cukor uvaríme spolu s vodou na sirup, nesmie byť však moc hustý. Sirup necháme malú chvíľu vychladnúť.
2.
Lístky fialky sme si vopred umyli a nechali vyschnúť. Potom ich štetcom potrieme sirupom a ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vložíme ich do rúry a pri teplote 60°C sušíme cca 20 minút.
3.
Takto pripravené ich uchováme v uzatvárateľnej nádobe. Vydržia tak dlhšie čerstvé a môžeme nimi ozdobovať dezerty.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.