Krém z medvedieho cesnaku s parmezánom
4
porcie
40
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
150
g
medvedí cesnak
1
liter
zeleninový vývar
5
ks
zemiak
1
ks
šalotka
1
PL
maslo
200
ml
suché biele víno
200
ml
smotana na šľahanie
1/4
KL
mletý muškátový oriešok
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
50
g
parmezán
postup
1.
Šalotku nadrobno nakrájame a opražíme ju v hrnci na rozpálenom masle. Pridáme k nej olúpané zemiaky nakrájané na kocky, ktoré krátko orestujeme. Prilejeme víno a necháme ho chvíľu povariť, aby sa zbavilo alkoholu. Potom prilejeme vývar a na miernom ohni varíme, dokým zemiaky nezmäknú.
2.
Medzitým si umyjeme medvedí cesnak a nahrubo ho nakrájame. Pridáme h odo polievky, krátko cca 2 minúty povaríme a polievku rozmixujeme na hladký krém. Pridáme smotanu, ohrejeme ju, dochutíme soľou, korením a mletým muškátovým orieškom.
3.
Polievku servírujeme v miskách posypanú parmezánom. Taktiež môžeme použiť opečenú bagetu alebo dokonca údeného lososa.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.