Pridať recept

Rybacia polievka so zeleninou

6
porcií
160
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
kapor malý
1 ks
bobkový list
2 ks
celé nové korenie
4 ks
celé čierne korenie
150 g
mrkva
50 g
zeler
100 g
petržlen
1 PL
ocot
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
4 PL
maslo
2 PL
hladká múka
trochu
jarná cibuľka
1 KL
mletá červená paprika

postup

1.
Najskôr kaprovi vydlabeme oči, odstrihneme žiabre. Hlavu spoločne s vykostenou kostrou a korením povaríme hodinu vo vode.
 
2.
Medzitým očistené vnútornosti podusíme na polovici rozpusteného masla. zasypeme ich hladkou múkou, mletou paprikou a trochu osmažíme. Zeleninu nakrájanú na menšie kúsky opražíme na druhej polovici masla.
3.
Vývar precedíme. Vložíme doň vnútornosti, zeleninu a varíme na miernom ohni. Filet z kapra dochutíme soľou, korením, octom a keď je zelenina v polievka mäkká, vložíme doň aj na menšie kúsky nakrájaného kapra. Krátko ho povaríme, polievku dochutíme soľou, korením a môžeme servírovať.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať