Bagety z kvásku
4
porcie
245
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
270
g
aktívny pšeničný kvások
340
g
hladká múka
3
g
sušené droždie
140
ml
vlažná voda
8
g
soľ
postup
1.
Recept na aktívny pšeničný kvások nájdete v receptoch. Droždie namočíme do vlažnej vody a necháme ho rozpustiť. Múku zmiešame so soľou, pridáme kvások a vodu s droždím. Vymiesime hladké, ale elastické cesto.
2.
Z cesta vypracujeme guľu, vložíme ju do misky, prikryjeme fóliou a necháme 2 hodiny kysnúť. Cesto môžeme dať aj na celú noc do chladničky.
3.
Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti. Z každej vytvoríme dlhú bagetu, položíme ju na utierku a necháme kysnúť 30 minút.
4.
Medzitým rúru vyhrejeme na 250°C a na spodok položíme plech s teplou vodou. Na stredný plech kameň alebo plech. Nahriaty kameň alebo plech vytiahneme, poprášime ho múkou a uložíme naň bagety. Narežeme ich, vložíme do rúry a pečieme cca 25 minút. 10 minút pred koncom pečenia otočíme bagety naopak.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.