Pridať recept

Kokosový cheesecake s ovocím

10
porcií
70
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Korpus:

250 g
maslové sušienky
125 g
maslo

Plnka:

700 g
syr Ricotta
200 g
strúhaný kokos
160 g
práškový cukor
400 g
smotana na šľahanie
500 g
lesné ovocie
2 PL
kryštálový cukor
1 balíček
stužovač za studena
3 PL
strúhaný kokos na ozdobu

postup

1.
Maslo rozpustíme a necháme mierne vychladnúť. Medzitým rozomelieme alebo rozdrvíme sušienky. Zalejeme ich maslom a túto zmes natlačíme na dno tortovej formy. Korpus pečieme pri teplote 165°C v predhriatej rúre cca 10 minút. Upečený ho necháme vychladnúť.
 
2.
Ricottu šľaháme približne 2 minúty s kokosom a práškovým cukrom. Prilejeme smotanu a šľaháme, dokým nevznikne hustý krém, do ktorého vmiešame stužovač za studena. Krém natrieme na vychladnutý korpus, posypeme ho kokosom a cheesecake vložíme stuhnúť do chladničky.
3.
Pred podávaním v hrnci zohrejeme ovocie s cukrom a uvaríme ovocnú omáčku. Na tanier naservírujeme cheesecake a prelejeme ho ovocnou omáčkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Najlepší cheesecake
Najlepší cheesecake: 20 overených receptov na krémový koláč plus triky, aby vždy vyšiel na jednotku
Keď si predstavíte svieži a krémový zákusok, na um vám celkom určite príde cheesecake. Tento dezert môžete...
Čokoládový cheesecake
Čokoládový cheesecake: Krásne ľahučký a svieži aj napriek kopcu čokolády
Výborný, krásny, a pritom super jednoduchý zákusok, ktorý vzdáva hold čokoláde.
Cheesecake
Milovaný cheesecake s domácim mascarpone a jeho najlepšie verzie
Tento dezert je obľúbený v každej jeho podobe. Na výber je už toľko receptov, že si nemusíte robiť starosti,...
Karamelový cheesecake
Fantastický karamelový cheesecake
Tri vynikajúce vrstvy tvoria tento výborný zákusok: chrumkavý korpus z čokoládových sušienok, jemný krém...
Cheesecake
5 receptov na ľahučký cheesecake
Päť variácií na jemné krémové koláče, ktoré sú skrátka neodolateľné.