Višňová torta z kyslej smotany
10
porcií
70
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
200
g
maslové sušienky
100
g
maslo
20
g
plátková želatína
700
g
kyslá pochúťková smotana
50
g
práškový cukor
1
balíček
vanilkový cukor
400
ml
smotana na šľahanie
Želatína:
200
g
višne
200
ml
voda
20
g
plátková želatína
2
PL
práškový cukor
postup
1.
Maslové sušienky rozdrvíme, zmiešame s rozpusteným maslom a hmotu, ktorá nám vznikla natlačíme na dno tortovej formy. Zatiaľ korpus vložíme stuhnúť do chladničky.
2.
Želatínu namočíme do studenej vody a necháme ju napučať. Kyslú smotanu dochutíme práškovým a vanilkovým cukrom. Dve lyžice odoberieme, zohrejeme ich v malom hrnci a vmiešame vyžmýkanú želatínu. Miešame, dokým sa nerozpustí, potom túto želatínu vmiešame do zvyšnej smotany. Smotanu vyšľaháme a opatrne ju vmiešame do smotanovej zmesi.
3.
Plnku navrstvíme na korpus, tortu vložíme stuhnúť aspoň na 2 hodiny do chladničky.
4.
Potom želatínu namočíme do trošky studenej vody a necháme ju opäť napučať. Višne rozkrojíme napoly, vykôstkujeme a spolu s vodou a cukrom ich privedieme k varu. Varíme cca 5 minút, potom ich odstavíme a necháme mierne vychladnúť. Primiešame želatínu a miešame, dokým sa úplne nerozpustí.
5.
Na stuhnutú smotanovú tortu navrstvíme višňové želé a tortu necháme chvíľu stuhnúť. Buď ju podávame ihneď, alebo až keď želatína úplne stuhne v chladničke.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.