Tvarohové knedlíky s jahodami
4
porcie
60
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
500
g
mäkký tvaroh vo vaničke
120
g
strúhanka
1
ks
vajce
1
ks
žĺtok
100
ml
mlieko
1
štipka
soľ
trochu
hrubá múka
20
ks
jahody
trochu
rozpustené maslo
podľa chuti
kakao, škorica, práškový cukor, mleté orechy, mak
postup
1.
V miske zmiešame tvaroh, strúhanku, vajíčko, žĺtok, mlieko a soľ. Cesto je najlepšie vypracovať rukou alebo vareškou, nie v robote, tam by sa zriedilo. Cesto necháme 20 minút odpočívať, pokiaľ by bolo riedke, pridáme trochu múky.
2.
Z cesta si odoberáme kúsky rukou a obalíme v ňom jahody. Knedličky varíme v mierne osolenej vriacej vode. Keď vyplávajú na povrch, necháme ich ešte 3 minúty variť a vyberieme dierkovanou naberačkou.
3.
Podávame preliate maslom s práškovým cukrom. Môžeme ich posypať kakaom, mletou škoricou, makom alebo orieškami.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.