Varená bábovka
6
porcií
115
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto:
170
g
maslo
4
ks
vajce
140
g
krupicový cukor
170
g
zemiakový škrob
60
g
hladká múka
1
KL
kypriaci prášok do pečiva
1
štipka
soľ
Poleva:
220
g
práškový cukor
2
PL
sladká smotana
2
PL
voda
postup
1.
Pripravíme si hrniec, do ktorého sa vojde forma na bábovku. Do hrnca nalejeme vodu tak, aby siahala do 3/4 formy na bábovku. Formu vymastíme maslom a vysypeme múkou alebo krupicou.
2.
Múku, zemiakový škrob, kypriaci prášok do pečiva a soľ zmiešame dokopy. Maslo vyšľaháme s cukrom do peny. Postupne po jednom vmiešame vajíčka a nakoniec sypkú zmes. Pripravené cesto vylejeme do formy na bábovku, max. do jej 3/4.
3.
Formu prikryjeme niekoľkými vrstvami alobalu. a prehnúť ich pod okraj formy. Formu postavíme do hrnca s vriacou vodou, hrniec prikryjeme pokrievkou a na miernom ohni varíme bábovku 70 minút. Potom hrniec odkryjeme, dáme dole alobal a varíme ešte 10 minút.
4.
Cukor preosejeme, vymiešame ho so smotanou a vodou. Mala by vzniknúť hladká poleva, ktorá sa tiahne. Pokiaľ je moc riedka, pridáme cukor, pokiaľ moc tuhá zase smotanu.
5.
Vychladnutú bábovku vyklopíme z formy a prelejeme polevou. Necháme ju stuhnúť a môžeme podávať.
Podobné recepty
Od detstva mám blok, keď vidím rascovú polievku s vajíčkom, hovorí šéfkuchár Martin Novák otvorene. Rád má však túto klasiku (rozhovor)
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.