Citrónový koláč s rozmarínom
8
porcií
210
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto:
170
g
hladká múka
100
g
maslo
50
g
práškový cukor
1
ks
vajce
2
KL
čerstvý rozmarín
1
štipka
soľ
Plnka:
3
ks
citrón
300
g
biely grécky jogurt
1
ks
vajce
2
ks
vaječný žĺtok
90
g
krupicový cukor
trochu
práškový cukor na posypanie
postup
1.
Rozmarín nasekáme. Zo všetkých surovín vypracujeme hladké cesto veľmi rýchlo. Vytvoríme z neho guľu, zbalíme ju do potravinárskej fólie a odložíme na 2 hodiny do chladničky.
2.
Medzitým si pripravíme formu na koláč, najlepšia bude s odnímateľným dnom. Cesto rozvaľkáme na veľkosť formy tak, aby zakrývalo aj boky formy. Uložíme naň papier na pečenie, zaťažíme ho fazuľami a vložíme do rúry. Pri teplote 160°C pečieme 20 minút. Z upečeného cesta dáme dole záťaž aj papier.
3.
Behom pečenia si pripravíme plnku. Z citrónov nastrúhame kôru a vyžmýkame šťavu. Šťavu rozmiešame s cukrom, primiešame jogurt, vajíčko, žĺtky a kôru. Nešľaháme, aby sa do plnky nedostal vzduch. Hotovú plnku nalejeme na koláč, posypeme ju cukrom a vložíme do vyhriatej rúry. Pri teplote 120°C pečieme 40 minút.
4.
Upečený koláč necháme úplne vychladnúť, najlepšie chutí na druhý deň.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.