Ovocný koláč s mrveničkou
6
porcií
75
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto:
300
g
hladká múka
200
g
maslo
120
g
trstinový cukor
Plnka:
750
g
lesné ovocie
80
g
trstinový cukor
3
PL
strúhanka
postup
1.
V miske rukami spracujeme všetky suroviny na mrveničku, ktorej základom je dobre vychladené maslo.
2.
Ovocie si umyjeme, osušíme a premiešame ho s cukrom. Zapekaciu misu vymastíme maslom, vysypeme strúhankou a naplníme ovocím. Zasypeme ho mrveničkou, vložíme do rúry a pri teplote 170°C pečieme koláč cca 45 minút.
3.
Upečený ho necháme v mise chvíľu vychladnúť, podávame samostatne najlepšie priamo z misy. Vynikajúco chutí s vanilkovou zmrzlinou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.