Koláč z krehkého cesta s ovocím a mrveničkou
8
porcií
105
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto:
220
g
hladká múka
110
g
zmäknuté maslo
110
g
práškový cukor
2
ks
vaječný žĺtok
Plnka:
700
g
čierne a červené ríbezle
4
PL
trstinový cukor
Posýpka:
100
g
hrubá múka
50
g
mleté lieskové orechy
100
g
studené maslo
50
g
práškový cukor
postup
1.
V miske zmiešame múku, maslo, práškový cukor a žĺtky. Vznikne nám cesto, ktoré bude trochu pripomínať posýpku. Plech vyložíme papierom na pečenie a navrstvíme naň cesto, poriadne ho utľapkáme, cesto vložíme do rúry a pri teplote 190°C pečieme cca 15 minút.
2.
Medzitým si očistíme a umyjeme ríbezle. Zmiešame ich s cukrom a nasypeme na predpečené cesto. Všetky suroviny na posýpku vymiešame, navrstvíme ju na ovocie a koláč vložíme opäť do rúry. Tentoraz ho pečieme pri teplote 170°C ešte 50 minút.
3.
Pred podávaním koláč necháme úplne vychladnúť a potom ho nakrájame na štvorčeky.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.