Košíčky s krémom
15
porcií
80
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto:
175
g
hladká múka
125
g
maslo
1
ks
žĺtok
50
g
práškový cukor
1
štipka
soľ
Krém:
250
g
syr Mascarpone
200
ml
smotana na šľahanie
2
KL
med
1
kvapka
vanilkový extrakt
trochu
jahody alebo iné ovocie na ozdobu
postup
1.
Zo všetkých surovín vypracujeme hladké cesto, vytvoríme z neho guľu a vložíme ho aspoň na hodinu do chladničky. Vychladnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, povykrajujeme z neho kolieska o niečo väčšie, ako sú formičky. Cesto natlačíme do formičiek a na 15 minút ich vložíme do mrazničky.
2.
Potom formičky vyberieme, do každej uložíme papierový košíček, ktorý zaťažíme napríklad fazuľou. Pečieme pri teplote 180°C cca 12 minút. Potom odstránime košíčky aj so záťažou a pečieme ešte 6 minút. Upečené košíčky necháme vo formičkách úplne vychladnúť a potom ich opatrne vyklopíme.
3.
Do misky dáme Mascarpone, dobre vychladenú smotanu, med a vanilkový extrakt. Vyšľaháme hustý krém, ktorým pomocou cukrárenského vrecka naplníme košíčky. Vrch ozdobíme ovocím a košíčky uložíme najlepšie na noc stuhnúť do chladničky.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.