Pridať recept

Cuketa plnená mletým mäsom

4
porcie
65
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 ks
cuketa
100 g
encián
400 g
mleté mäso
200 g
uvarená ryža
80 g
kečup
1 ks
vajce
1 ks
cibuľa
3 strúčiky
cesnaku
50 ml
olej
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
trochu
nasekaná petržlenová vňať
trochu
zeleninový vývar

postup

1.
Na rozpálenom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu s mletým mäsom. Pridáme uvarenú ryžu, kečup, vajce, soľ, korenie, prelisovaný cesnak a nasekanú petržlenovú vňať.
 
2.
Cukety umyjeme, rozkrojíme napoly a vnútro vydlabeme. Naplníme ich pripravenou mäsovou zmesou, vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 180°C pečieme cca 20 minút.
3.
Potom ich podlejeme vývarom, pokvapkáme olejom a na vrch nastrúhame syr. Zapečieme ich a môžeme podávať.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať