Plnené cuketové loďky kuracím mäsom
4
porcie
75
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
4
ks
cuketa
500
g
kuracia pečeń
trochu
olej
1
ks
cibuľa
4
strúčiky
cesnaku
6
ks
paradajka
trochu
kečup
1
hrsť
čierne olivy
1
PL
nasekaná petržlenová vňať
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
200
g
strúhaný eidam
postup
1.
Cukety umyjeme, očistíme, rozkrojíme a zbavíme dužiny, ktorú nakrájame na kocky. Na rozpálenom oleji v panvici opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme cuketu, kečup, nadrobno nakrájané paradajky, olivy a zmes chvíľu podusíme. Dochutíme soľou, vegetou, prelisovaným cesnakom, petržlenovou vňaťou a polovicou strúhaného syra.
2.
Cuketové lodičky posypeme soľou a keď pustia šťavu, utrieme ju kuchynskou utierkou. Pokvapkáme ich olejom a vložíme do vymastenej zapekacej misy. Samotné ich dáme piecť do rúry vyhriatej na 180°C na cca 15 minút.
3.
Potom lodičky vyberieme, naplníme plnkou pečieme ďalších 30 minút. Posypeme ich zvyšným strúhaným syrom a zapečieme do zlatista.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.