Jahodový koláč so šľahačkou
8
porcií
65
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto:
100
g
maslo
80
g
práškový cukor
100
g
biely marcipán
2
ks
vajce
100
g
polohrubá múka
50
g
solamyl
2
KL
kypriaci prášok do pečiva
40
ml
mlieko
Krém:
600
ml
smotana na šľahanie
2
balíčky
stužovač šľahačky
2
balíčky
vanilkový cukor
400
g
jahody
postup
1.
Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom do peny. Po jednom vmiešame vajíčka, mlieko, múku s kypriacim práškom do pečiva a solamylom. Nakoniec vmiešame nastrúhaný marcipán.
2.
Cesto rozotrieme do okrúhlej formy, ktorú sme si vymastili maslom a vysypali múkou. Vložíme do rúry a pri teplote 180°C upečiem do zlatista. Upečený korpus necháme vychladnúť.
3.
Smotanu vyšľaháme so stužovačom a vanilkovým cukrom na hustú šľahačku. Potrieme ňou vychladnutý korpus a na vrch uložíme na menšie kúsky nakrájané jahody. Koláč vložíme na noc stuhnúť do chladničky.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.