Pridať recept

Jahodový koláč so šľahačkou

8
porcií
65
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto:

100 g
maslo
80 g
práškový cukor
100 g
biely marcipán
2 ks
vajce
100 g
polohrubá múka
50 g
solamyl
2 KL
kypriaci prášok do pečiva
40 ml
mlieko

Krém:

600 ml
smotana na šľahanie
2 balíčky
stužovač šľahačky
2 balíčky
vanilkový cukor
400 g
jahody

postup

1.
Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom do peny. Po jednom vmiešame vajíčka, mlieko, múku s kypriacim práškom do pečiva a solamylom. Nakoniec vmiešame nastrúhaný marcipán.
 
2.
Cesto rozotrieme do okrúhlej formy, ktorú sme si vymastili maslom a vysypali múkou. Vložíme do rúry a pri teplote 180°C upečiem do zlatista. Upečený korpus necháme vychladnúť.
3.
Smotanu vyšľaháme so stužovačom a vanilkovým cukrom na hustú šľahačku. Potrieme ňou vychladnutý korpus a na vrch uložíme na menšie kúsky nakrájané jahody. Koláč vložíme na noc stuhnúť do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Jahodový koláč s mascarpone krémom
Tip od nás: Svieži jahodový zákusok s mascarpone krémom. Chutí ako z cukrárne
Zákusok na spôsob torty sa hodí na rôzne príležitosti. Jemný piškótový korpus, krém a jahodová plnka spolu...
Vyskúšajte najlepšie koláče za posledný mesiac
Vyskúšajte najlepšie koláče za posledný mesiac: Máj ovládli jahodové a citrónové dobroty
Kysnuté koláče, fantastické ovocné rezy i nepečené dezerty, ktoré vás opantajú svojou krásou a sviežosťou.
Jahody, šľahačka a snehové pusinky (Eton mess)
Jahody so šľahačkou: 10 overených receptov na nepečené dezerty zo sladkých jahôd a poctivej smotany
Jedným zo stálych dezertov v ponuke cukrární nášho detstva bolo jednoduché spojenie jahôd a šľahačky...
Šľahačkové rezy
Extra ľahučké šľahačkové rezy
Jednoduchý koláčik s chuťou kávy a nadýchaného krému.
Nepečené jahodové zákusky hotové za pár minút
Nepečené jahodové zákusky: Tieto sú krásne, a pritom super jednoduché
Kto má rád jahody a sladko-svieže krémy, skrátka musí ochutnať tieto vynikajúce nepečené maškrty.