Rebarborová marmeláda s jahodami
45
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
500
g
rebarbora
500
g
jahody
750
g
práškový cukor
postup
1.
Rebarboru očistíme spolu s jahodami a nakrájame ich na malé kocky. Zmes vložíme do hrnca, premiešame s cukrom a za občasného miešania privedieme k varu.
2.
Marmeládu na miernom ohni varíme tak dlho, dokým nebude hustá. Zistíme to pomocou lyžičky a tanierika. Lyžičkou kvapneme na tanierik a ak je za pár sekúnd marmeláda hustá, odstavíme ju.
3.
Plníme ňou poháre takmer po vrch. Poriadne ich uzavrieme a 10 minút sterilizujeme v pare.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.