Pridať recept

Penne alla Sorrentina

ingrediencie

600 g
paradajka
350 g
cestoviny penne
3 balíčky
syr Mozzarella Galbani
2 PL
strúhaný parmezán
2 PL
extra panenský olivový olej
2 strúčiky
cesnaku
oregano
bazalka
korenie
soľ

postup

1.
Paradajky ponorte na niekoľko sekúnd do vriacej vody, potom opláchnite pod studenou vodou, ošúpte a nakrájajte nahrubo. Na rozpálenom oleji na panvici jemne ošmahnite nakrájaný cesnak. Pridajte paradajky, osoľte, okoreňte, ochuťte štipkou oregana a niekoľkými lístkami bazalky. Varte pri vysokej teplote asi 15 minút.
 
2.
Medzitým nechajte uvariť cestoviny. Mozzarellu nakrájajte na tenké plátky. Uvarené cestoviny sceďte a potom ich vyklopte do olejom zľahka vymastenej sklenenej zapekacej misky. Pokryte najprv plátkami mozzarelly, potom paradajkovou omáčkou a nakoniec poprášte parmezánom. Pečte 10 minút na 200 ° C, kým sa mozzarella úplne nerozpustí a spolu s paradajkami nevytvorí hustú voňavú omáčku. Podávajte horúce.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Urobte najlepšiu večeru na svete za 25 minút! Americké CHOP SUEY, tento bleskový kastról budete chcieť robiť každý deň
Urobte najlepšiu večeru na svete za 25 minút! Americké CHOP SUEY, tento bleskový kastról budete chcieť robiť každý deň
Nestojte dlho pri sporáku a pripravte si tieto úžasné cestoviny. Hotové sú do pár minút!
Pečená kukurica
Jedlá sa pečú takmer samé! Vydrží všetko a urobíte v ňom najviac receptov, máte ho doma? Ak nie, ihneď to napravte
Aj vy preferujete recepty s jednoduchou prípravou? Máme pre vás skvelý tip! Zaobstarajte si perfektného...
Varenie cestovín
Nerobíte ich aj vy? Toto je 5 najčastejších chýb, ktoré pri varení cestovín robí každý!
Každý miluje cestoviny. Ich veľkou výhodou je, že sú hotové za pár minút a ich príprava je celkom...
Aké vína podávať k cestovinám?
Viete, ako na to? Šéfkuchári radia, aké vína sa hodia k týmto cestovinovým klasikám
Či už ploché, točené alebo vrúbkované, cestoviny vám v akejkoľvek podobe zabezpečia vynikajúci kulinársky...
Musíte cestoviny prelievať studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Musíte cestoviny opláchnuť studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Keď sú cestoviny uvarené, scedíme ich a potom ich zalejeme studenou vodou. Robili to tak už naše mamy a staré...
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Varenie cestovín je jednou z najjednoduchších úloh v kuchyni. Aj napriek tomu sa však pravdepodobne nenájde...