FOTORECEPT: Šalát zo stopkatého zeleru
20
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
stonkový zeler
2
ks
jablko
1
ks
mrkva
100
g
hrozienka
100
g
slnečnicové jadierka
200
ml
biely jogurt
100
ml
majonéza
soľ
mleté čierne korene
petržlenová vňať
postup
tento zeleninový šalát je výborný nielen samotný ale aj ako príloha ku grilovanému mäsu... a ak sa bojíte v lete používať majonézu, stačí ju vynechať a použiť len jogurt alebo kyslú smotanu
1.
hrozienka namočíme do vody, jablká použijeme radšej kyselšie
2.
slnečnicové jadierka dáme opražiť na suchú panvicu, stopkatý zeler rozoberieme na jednotlivé stonky, umyjeme a nakrájame... pridáme nakrájané jablko a na hrubo postrúhanú mrkvu v pomere asi 3 diely zeleru, 3 diely jablka a 1 diel mrkvy... pridáme namočené a prepláchnuté hrozienka, opražené jadierka, soľ a mleté čierne korenie
3.
zamiešame, pridáme jogurt a majonézu v pomere 2:1... zamiešame, zakryjeme a dáme do chladničky odležať... každý takýto šalát púšťa veľa vody, preto aby vám nestál vo vode treba použiť hustý jogurt
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
evauhlik
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.