Pridať recept

Malinová torta so šľahačkou

12
porcií
90
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Korpus:

130 g
hladká múka
300 g
jemný kryštálový cukor
4 ks
vajce
1 štipka
soľ

Plnka:

5 ks
vaječný bielok
6
želatína
500 g
maliny
500 ml
smotana na šľahanie
1/2 ks
citrón
4 PL
malinový likér

postup

1.
V miske vyšľaháme vajíčka s polovicou cukru a štipkou soli, kým nevznikne hustý krém. Primiešame preostiatu múku a vymiešame hladké cesto. Prelejeme ho do dvoch vyšších alebo jednej väčšej formy, ktorú sme si vystlali papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 170°C cca 15 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť a potom ho vyberieme z formy.
 
2.
Plátky želatíny namočíme na 10 minút do trochy studenej vody. Maliny umyjeme a polovicu z nich rozpučíme na pyré. Vychladnutú smotanu vyšľaháme na tuhú šľahačku a odložíme do chladničky.
3.
Zo želatíny vytlačíme prebytočnú vodu a vložíme ju do misy. Pridáme lyžicu citrónovej šťavy, bielky a zvyšný cukor. V horúcom vodnom kúpeli šľaháme ručným šľahačom pri nízkych otáčkach, až kým sa želatína úplne nerozpustí.
4.
Misu zložíme z hrnca, dáme vyššie otáčky a šľaháme tuhý sneh. Nakoniec pridáme malinové pyré a polovicu vyšľahanej šľahačky.
5.
Vychladnutý korpus podľa potreby buď rozrežeme alebo necháme v celku. Pokvapkáme ho malinovým sirupom a spojíme malinovým krémom. Celú tortu potrieme zvyšnou šľahačkou a ozdobíme malinami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať