FOTORECEPT: Jablkový koláč s Bourbonom
stredná
náročnosť
ingrediencie
700
g
jablká
200
g
cukor
5
ks
vajce
250
ml
Bourbon whiskey
400
g
špaldová hladká múka
1
balíček
kypriaci prášok do pečiva
1
KL
mletá škorica
1
štipka
soľ
1
dl
mlieko
250
ml
olej
100
g
vlašské orechy
postup
1.
Jablká nastrúhame na plátky a zalejeme Bourbonom. Necháme 2-3 hodiny nasiaknuť.
2.
Múku, kypriaci prášok, škoricu, soľ premiešame a pridáme nasekané orechy.
3.
Vajcia vymiešame s olejom a cukrom do penista a pridáme mlieko.
5.
Na záver primiešame jablká namočené v Bourbone (ak nevsiakol všetok Bourbon, tak
6.
Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme 45 minút pri 170 stupňoch.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.