Pridať recept

Kokosový koláč

8
porcií
65
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

125 g
kryštálový cukor
2 ks
vajcia
125 g
polohrubá múka
1/2 šálka
voda
1/2 dl
olej
1/2 ks
kypriaci prášok do pečiva
1 balíček
vanilkový cukor
3 PL
holandské kakao

Kokosová plnka

100 g
strúhaný kokos
1 šálka
krupica
1 balíček
vanilkový cukor
1/2 liter
mlieko
1 šálka
kryštálový cukor

Poleva

1 ks
čokoláda na varenie
ks
kokos na posypanie polevy
1 dl
mlieka

postup

Rýchly, jednoduchý, výborný koláčik hlavne pre milovníkov kokosu...

1.
Ako prvé chcem upozorniť že dávkovanie je určené do okrúhlej tortovej formy priemer 26cm, nie do veľkého plechu.
 
2.
Cesto: Elektrickým ručným šľahačom vyšľaháme vajcia s cukrom a do penista, pridáme vanilkový cukor, premiešame. Ďalej pridáme vodu, olej a nakoniec kypriaci prášok s múkou a kakaom. Keby bolo cesto moc husté pridáme vodu.
3.
Cesto vylejeme do vymastenej a múkou poprášenej tortovej okrúhlej formy a dáme piecť na 180 stupňov na asi 35 minút. Cesto treba kontrolovať špajdľou či už je hotové.
4.
Plnka: Dáme variť mlieko s krupicou a s cukrom až kým nám nevznikne stredne hustá kaša (nie úplne hustá pretože tam pôjde ten kokos). Pridáme vanilkový cukor a kokos. Poriadne premiešame, ak sa zdá byť málo sladký pridáme cukor. Necháme vychladnúť ale občas premiešame aby nám sa nám na vrchu neurobila kožka.
5.
Keď je cesto upečené a vychladnuté, vyklopíme opatrne z formy prerežeme ho na polovicu. Na spodnú polovicu navrstvíme plnku a položíme druhú polovicu korpusu na plnku, poriadne pritlačíme. Čím viac plnky v strede tým lepšie bude koláčik chutiť.
6.
Poleva: Uvaríme si v hrnci čokoládu na varanie s pol deci mlieka a troškou masla. Polejeme ňou vrch koláča a posypeme kokosom. Dáme do chladničky aspoň na dve hodiny stuhnúť. Dobrú chuť.
Kokosový koláč
Kokosový koláč
Zdroj: Nana609
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať