Pridať recept

FOTORECEPT: Najlepšie francúzske zemiaky

4
porcie
135
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

8 ks
väčšie zemiaky
5 ks
vajcia
2 ks
dobrá klobása
4 ks
zavárané uhorky
1 ks
smotana kyslá alebo aj na varenie 1deci
4 PL
olej
1 ČL
sol, vegeta, korenie na zemiaky

postup

Recept na všedný deň, jednoduchý, sýty a chutný :)

1.

Vymastíme si plech, poukladáme jednu vrstvu zemiakov nakrájaných na kolieska, na to na kolieska pokrájané dve nožičky klobásy a opäť zemiaky.

Fotorecept: Najlepšie francúzske zemiaky
Fotorecept: Najlepšie francúzske zemiaky
Zdroj: flegy17
 
2.

3 vajíčka uvaríme a poukladáme na kolieska spolu s nakrájanou uhorkou+môžeme posoliť.

Fotorecept: Najlepšie francúzske zemiaky
Fotorecept: Najlepšie francúzske zemiaky
Zdroj: flegy17
3.

Opäť vrstva zemiakov, posolíme, poprípade vegeta, korenie na americké zemiaky a prikryjeme alobalom, na 180 stupňov na 45  minút do rúry.

Fotorecept: Najlepšie francúzske zemiaky
Fotorecept: Najlepšie francúzske zemiaky
Zdroj: flegy17
4.

2 vajíčka zmiešame so smotanou, môžme dochutiť vegetou ak sme predtým nedávali a po 45 minútach pečenia odkryjeme alobal a rovnomerne vylejeme zmes po zemiakoch a necháme bez alobalu dopiecť 10-15 minút. Hotovo, dobrú chuť!

Fotorecept: Najlepšie francúzske zemiaky
Fotorecept: Najlepšie francúzske zemiaky
Zdroj: flegy17
5.

Vyskúšajte aj výborné francúzske zemiaky, pripravené z vopred uvarených zemiakov v šupke, chutia výborne. Recept nájdete TU: NAJLEPŠIE FRANCÚZSKE ZEMIAKY

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Matúš63
11.11.2023 17:17 | |
+3 -2
Zemiaky sú poposyrové. Asi to bude chcieť vyššiu teplotu, alebo dlhšie piecť. Možno aj tej zalievky trochu viac.
Martin506
20.4.2022 18:35 | |
+20 -36
Skúšal som ten recept presne podľa návodu...chuť skvelá zemiaky nedovarene....neodporúčam
Matúš63
11.11.2023 17:18 | |
+6 -8
Keď sa zemiaky pečú, tak isto budu nedovarené :-D
babalun
11.6.2021 03:49 | |
+48 -31
Skusam tento recept dlhe roky, a momentalne mam takuto najoblubenejsiu variantu: zemiaky olupem a nakrajam na platky, klobasu a vajicka tiez a zacnem vrstvit.... Na plech, omasteny, polozim platky zemiakov, rozsypem klobasu, a navrstvim uvarene vajicka....... polejem zmasou (kysla smotana, smotana, vajicko surove, trosku horcice, mlete korenie) a poukladam na to platkovy syr a tak pokracujem, zalievam, az na vrchnu vrstvu, ..... vzdala som sa casti rodinneho receptu, kde bola aj tocena salama, lebo netreba, uz nevarim zemiaky a nesupem, aj surove, ked sa to vsetko na mensom stupni upecie, su vyborne, skvele a ten syr tam robi uplne divy :)))))
Podobné články
Zemiaky varíme každý deň, ale toto je to, čo ste vždy robili zle
Zemiaky varíme každý deň, ale toto je to, čo ste vždy robili zle
Zemiaky dokáže uvariť každý - alebo si to aspoň myslíte! Ale je veľa vecí, ktoré môžete robiť zle...
Lepenice
Len málo ľudí robí ešte tento recept! Ak máte doma zemiaky, urobte si LEPENICE! Toto zemiakové jedlo chutí všetkým a sýta večera je hotová do pol hodiny
Nemáte čas po práci na zdĺhavé varenie? Pripravte si spolu s nami toto fantastické jedlo a nasýtite celú...
Príprava zemiakových placiek
Zemiaky vám už nikdy nesčernejú! 9 geniálnych trikov, ktoré zaručia vždy perfektný výsledok, o týchto ste určite ešte nepočuli
Chystáte sa pripravovať placky, halušky či iné zemiakové pochúťky a chcete sa vyhnúť sčernaniu zemiakov? Tak...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...