Pridať recept

Polenta na grile

6
porcií
45
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

375 g
polenta
1,8 litre
zeleninový vývar
125 ml
červené víno
1 ks
cibuľa
2 strúčiky
cesnaku
1 ks
čili paprička
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
trochu
olej

postup

1.
Do hlbokého hrnca dáme 300 ml vývaru a červené víno. Pridáme nadrobno nasekanú cibuľu, čili papričku a prelisovaný cesnak. Zmes necháme zovrieť a prudko ju varíme 5 minút. Potom ju dusíme, až kým sa neodparí zvyšná tekutina.
 
2.
Prilejeme zvyšný horúci vývar, soľ, korenie a zmes opäť privedieme k varu. Rovnomerným sypaním pridáme polentu, miešame a keď zovrie, varíme 5 minút. Keď je polenta hladká, odstavíme ju a necháme mierne vychladnúť.
3.
Rozotrieme ju na plech a keď stuhne, nakrájame ju na menšie kúsky. Potrieme ju olejom a grilujeme z oboch strán.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať