Pridať recept

FOTORECEPT: Hruškový francúzsky koláč

ingrediencie

Korpus

2 ks
vajce
100 g
cukor
1 balíček
kypriaci prášok do pečiva
1 dl
mlieko
150 g
hladká múka
1 štipka
soľ
3 ks
hruška
3 PL
olej

poleva

1 ks
vajce
1 balíček
vanilkový cukor
80 g
maslo

postup

Úžasný, šťavnatý koláčik :) Vrelo odporúčam!
1.
Hrušky umyjeme, zbavíme jadierok a aj so šupkou nastrúhame na tenké plátky.
Fotorecept: Hruškový francúzsky koláč
Fotorecept: Hruškový francúzsky koláč
Zdroj: vacica
 
2.
Vajcia s cukrom vymiešame do penista.
Fotorecept: Hruškový francúzsky koláč
Fotorecept: Hruškový francúzsky koláč
Zdroj: vacica
3.
Pridáme olej a mlieko a znova miešame.
Fotorecept: Hruškový francúzsky koláč
Fotorecept: Hruškový francúzsky koláč
Zdroj: vacica
4.
Na záver pridáme múku so štipkou soli a práškom do pečiva.
Fotorecept: Hruškový francúzsky koláč
Fotorecept: Hruškový francúzsky koláč
Zdroj: vacica
5.
Cetso rozdelíme na 2 polovice a jednu polovicu dáme na dno formy, ktorú sme si vymastili maslom a vysypali múkou.
Fotorecept: Hruškový francúzsky koláč
Fotorecept: Hruškový francúzsky koláč
Zdroj: vacica
6.
Na cesto poukladáme všetky hrušky a zalejeme ich zvyšným cestom. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov 30 minút.
Fotorecept: Hruškový francúzsky koláč
Fotorecept: Hruškový francúzsky koláč
Zdroj: vacica
7.
Medzitým roztopíme maslo a pridáme vanilkový cukor. varíme spolu minútku a odstavíme. Necháme jemne vychladiť a potom vmiešame vajce.
Fotorecept: Hruškový francúzsky koláč
Fotorecept: Hruškový francúzsky koláč
Zdroj: vacica
8.
Poriadne rozhabarkujeme, necháme zovrieť a odstavíme.
Fotorecept: Hruškový francúzsky koláč
Fotorecept: Hruškový francúzsky koláč
Zdroj: vacica
9.
Predpečený koláč vyberieme, popicháme poriadne vydličkou a vylejeme naňho polevu, ktorú sme si urobili.
Fotorecept: Hruškový francúzsky koláč
Fotorecept: Hruškový francúzsky koláč
Zdroj: vacica
10.
Vložíme naspäť do rúry na 20 minút.
Fotorecept: Hruškový francúzsky koláč
Fotorecept: Hruškový francúzsky koláč
Zdroj: vacica
11.
Dobrú chuť!
Fotorecept: Hruškový francúzsky koláč
Fotorecept: Hruškový francúzsky koláč
Zdroj: vacica
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
petra.jurgova
11.9.2019 17:53 | |
+1 -1
Vyborny... Jednoduchá príprava... Staci menej cukru a viac hrusiek,je trosku iny oproti klasickým SK kolacom... Odporúčam
Anonymný nick
24.10.2015 10:13 | |
+2 -5
Strasne, strasne, strasne sladke....az nedobre a to som dala len 80 g cukru.....kto ma take rad pochutna si, za mna druhykrat nie ;)
Anonymný nick
24.10.2015 18:38 | |
+12 -0
Asi ste mali sladke hrusky... ja som ich mala tvrde, takmer bez chuti... a to ja skoro vobec nesladim a vyhladavam dobroty bez cukru no tu mi to voooobec neprislo sladke :) ale tak co uz, proti gustu ziaden diskutat (ako sa hovori). Vsetko dobre!