Pečené hrušky s plesňovým syrom
4
porcie
25
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
hruška
160
g
gorgonzola
40
g
vlašské orechy
2
PL
med
4
vetvičky
estragón
2
PL
olivový olej
1
štipka
mleté čierne korenie
postup
1.
Hrušky poriadne umyjeme, rozkrojíme ich napoly a zbavíme jadrovníkov. Orechy nasekáme, zmiešame s medom a uložíme do dierok po jadrovníkoch.
2.
Na vrch navrstvíme syr, hrušky pokvapkáme olejom, posypeme estragónom, korením a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
3.
Vložíme ich do vyhriatej rúry a pri teplote 200°C zapekáme cca 20 minút, dokým sa syr úplne nerozpustí.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.