Špenátové halušky
2
porcie
30
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
200
g
čerstvá špenát
2
strúčiky
cesnaku
trochu
celozrnná múka
trochu
minerálna voda
1
KL
soľ
postup
1.
Lístky špenátu naparíme a nadrobno nakrájame. Pridáme prelisovaný cesnak, prilejeme minerálku a prisypeme toľko múky, aby sme vymiešali polotuhé cesto.
2.
Cesto pretlačíme cez sitko na halušky do vriacej osolenej vody. Keď halušky vyplávajú na povrch, scedíme ich a prepláchneme studenou vodou.
3.
Uvarené halušky môžeme podávať preliate maslom so syrom, samotné alebo dokonca so syrovou omáčkou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.