Bravčové rezne v paradajkovej omáčke
4
porcie
60
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
600
g
bravčové karé
1
štipka
soľ, mleté čierne korenie
2
PL
hladká múka
2
PL
olej
4
ks
farebná paradajka
200
ml
lúpané paraadajky
2
lístky
šalvia
4
ks
jarná cibuľka
100
ml
biele suché víno
100
ml
zeleninový vývar
postup
1.
Bravčové karé umyjeme, osušíme papierovou utierkou a nakrájame na rezne. Dochutíme ich z oboch strán soľou, mletým čiernym korením a obalíme v hladkej múke. Opečieme ich v panvici na rozpálenom oleji z oboch strán.
2.
Mäso vyberieme vo výpeku opečieme nadrobno nakrájané jarné cibuľky, prilejeme vývar, lúpané paradajky na kocky nakrájané farebné paradajky a dusíme cca 10 minút. Potom prilejeme víno, šalviu a omáčku ešte necháme 10 minút dusiť.
3.
Mäso podávame s paradajkovou omáčkou a pečenými zemiakmi.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.