Pridať recept

Ananásovo-kokosový koláč

8
porcií
180
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto:

180 g
hladká múka
100 g
maslo
2 PL
práškový cukor
2 PL
studená voda

Krém:

150 ml
kokosové mlieko
150 ml
polotučné mlieko
15 g
strúhaný kokos
25 g
práškový cukor
2 PL
zemiakový škrob

Ostatné:

1 konzerva
ananás
trochu
strúhaný kokos na ozdobu
trochu
šľahačka na ozdobenie
2 PL
strúhanka

postup

1.
Všetky surovina spracujeme na hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a vložíme na 2 hodiny do chladničky. Pripravíme si formu, cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske tak, aby zakrylo nielen dno, ale aj okraje formy. Uložíme ho do formy, naň uložíme papier na pečenie, ktorý zaťažíme fazuľami. Korpus vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 180°C pečieme 10 minút. Potom dáme dole papier so záťažou a pečieme ešte 5 minút.
 
2.
Kokosové mlieko a polovicu polotučného mlieka s cukrom privedieme k varu. Prisypeme kokos a krátko povaríme. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame škrob a vmiešame ho do mlieka. Zmes krátko povaríme, až keď bude hustejšia, odstavíme ju z platničky a necháme trochu vychladnúť.
3.
Strúhanku opečieme v na suchej panvici do zlatista. Rozložíme ju na predpečené cesto, naň uložíme scedený ananás a všetko zalejeme kokosovým krémom. Vrch posypeme strúhaným kokosom a koláč vložíme stuhnúť do chladničky. Pred podávaním ho môžeme ozdobiť šľahačkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať