Pridať recept

V rúre pečené šišky

6
porcií
90
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Kvások:

1 PL
hladká múka
40 g
droždie
100 ml
vlažné mlieko
1 PL
kryštálový cukor

Cesto:

500 g
hladká múka
50 g
práškový cukor
1 balíček
vanilkový cukor
1 štipka
soľ
100 g
rozpustené maslo
150 ml
mlieko
2 ks
vaječný žĺtok
300 g
slivkový lekvár
50 g
maslo
1 PL
rum
podľa chuti
práškový cukor na posypanie

postup

1.
Z múky, droždia, vlažného mlieka a cukru si pripravíme kvások, ktorý necháme vykysnúť. Múku zmiešame s práškovým a vanilkovým cukrom. Pridáme maslo, mlieko, v ktorom sme rozmiešali žĺtky, kvások a vypracujeme cesto. Prikryjeme ho utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť.
 
2.
Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku na hrúbku cca 8 mm. Povykrajujeme z neho kolieska, na polovicu z nich dáme do stredu lyžičku lekváru. Prikryjeme ich čistými kolieskami a boky dobre spojíme.
3.
Šišky uložíme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie a prikryjeme ich utierkou. Necháme ich ešte 20 minút kysnúť, medzitým si vyhrejeme rúru na 200°C. Pečieme cca 18 minút do zlatista.
4.
Ešte horúce šišky potrieme rozpusteným maslom, rumom a posypeme práškovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Jemné ako obláčik a bez pripálenia! Túto surovinu pridajte do oleja a šišky sa vám už nikdy nepripália
Jemné ako obláčik a bez pripálenia! Túto surovinu pridajte do oleja a šišky sa vám už nikdy nepripália
Ako vyprážať šišky aby neboli surové, pripálené a vyšli vždy dokonale? Do oleja pridajte túto surovinu!
Už ani omrvinka nazmar! Čo robiť so starými šiškami? Budú chutiť lepšie ako čerstvé!
Už ani omrvinka nazmar! Čo robiť so starými šiškami? Budú chutiť lepšie ako čerstvé
Šišky chutia najlepšie čerstvé, ale čo ak sme ich pripravili veľa a nestihli sa spotrebovať? Máme riešenie!
Rezance s makom
Popolcová streda: Fašiangy končia a začína pôst. Tušíte, prečo sa kedysi jedli bezmäsité jedlá? Zvyky a tradície približuje etnologička (rozhovor)
Končia sa bujaré oslavy a začína sa obdobie veľkého kresťanského pôstu. Mastné jedlá vystriedajú...
Čo môžete jesť na Popolcovú stredu? Pozrite si naše recepty
Čo môžete jesť na Popolcovú stredu? Pozrite si naše recepty
Popolcová streda tento rok pripadá na 14. februára. Ako ste si určite všimli, je to deň svätého Valentína. V...
Huspenina
Sviatočná veľkonočná HUSPENINA: Toto je najväčšia prírodná zásobáreň kolagénu a perfektná pochúťka! Viete, ako ju pripraviť?
Milovaná i zatracovaná huspenina, ale u nás tento rok rozhodne chýbať nebude. Ak ste sa ju rozhodli vyskúšať aj...