Pridať recept

Tvarohové šišky

50
porcií
60
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

3 ks
vajce
50 g
práškový cukor
1 balíček
vanilkový cukor
1 štipka
soľ
50 ml
olej
250 g
jemný nízkotučný tvaroh
2 PL
rum
250 g
hladká múka
1 balíček
kypriaci prášok do pečiva
trochu
olej na vyprážanie
podľa chuti
práškový cukor na posypanie
podľa chuti
škoricový cukor na posypanie

postup

1.
Vajíčka vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom do peny. Pridáme olej a rum. Primiešame tvaroh, múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva.
 
2.
V panvici na vyprážanie alebo v širšom hrnci rozpálime olej. Dvoma lyžicami odkrajujeme kúsky z cesta a hádžeme ich do vriaceho oleja. Šišky vyprážame postupne 3-4 minúty do zlatista z každej strany.
3.
Upečené šišky necháme odkvapkať na papierovej utierke. Posypeme ich buď práškovým alebo škoricovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Jemné ako obláčik a bez pripálenia! Túto surovinu pridajte do oleja a šišky sa vám už nikdy nepripália
Jemné ako obláčik a bez pripálenia! Túto surovinu pridajte do oleja a šišky sa vám už nikdy nepripália
Ako vyprážať šišky aby neboli surové, pripálené a vyšli vždy dokonale? Do oleja pridajte túto surovinu!
Už ani omrvinka nazmar! Čo robiť so starými šiškami? Budú chutiť lepšie ako čerstvé!
Už ani omrvinka nazmar! Čo robiť so starými šiškami? Budú chutiť lepšie ako čerstvé
Šišky chutia najlepšie čerstvé, ale čo ak sme ich pripravili veľa a nestihli sa spotrebovať? Máme riešenie!
Rezance s makom
Popolcová streda: Fašiangy končia a začína pôst. Tušíte, prečo sa kedysi jedli bezmäsité jedlá? Zvyky a tradície približuje etnologička (rozhovor)
Končia sa bujaré oslavy a začína sa obdobie veľkého kresťanského pôstu. Mastné jedlá vystriedajú...
Čo môžete jesť na Popolcovú stredu? Pozrite si naše recepty
Čo môžete jesť na Popolcovú stredu? Pozrite si naše recepty
Popolcová streda tento rok pripadá na 14. februára. Ako ste si určite všimli, je to deň svätého Valentína. V...
Huspenina
Sviatočná veľkonočná HUSPENINA: Toto je najväčšia prírodná zásobáreň kolagénu a perfektná pochúťka! Viete, ako ju pripraviť?
Milovaná i zatracovaná huspenina, ale u nás tento rok rozhodne chýbať nebude. Ak ste sa ju rozhodli vyskúšať aj...