Pridať recept

Čokoládové cupcakes s pistáciovým krémom

Čokoládové cupcakes s pistáciovým krémom
Zdroj: Hera

ingrediencie

Korpus

120 g
pistácie
95 ml
vriaca voda
55 g
kakao
160 g
kryštálový cukor
2 balíčky
vanilkový cukor
štipiek
soľ
90 g
rastlinný tuk na pečenie Hera Maslová príchuť
2 ks
vajce
180 g
hladká múka
3/4 ČL
prášok do pečiva
1/2 ČL
sóda
120 ml
vlažné mlieko

Krém

110 g
horká čokoláda
125 g
rastlinný tuk na pečenie Hera Maslová príchuť
100 g
pistácie

postup

Čokoláda patrí k najobľúbenejším sladkým pochúťkam. Prečo ju tak milujeme? Pretože sa vďaka svojej krémovej konzistencii rozplýva na jazyku, pretože je vyznaním lásky, pretože sa z nej dajú pripravovať skvelé dobroty a pretože tak úžasne chutí a omamne vonia. Toto všetko sú dôvody, prečo 13. septembra oslavujeme Medzinárodný deň čokolády. Ako inak osláviť tento sviatok ako sladkou, ideálne čokoládovou pochúťkou?
1.
Rúru predhrejete na 170 °C. Plech na pečenie vyložíte košíčkami.
 
2.
Kakao zmiešate v hrnčeku s vriacou vodou a necháte vychladnúť. Zmäknutú rastlinnú tukovú nátierku Hera Maslová príchuť vyšľaháte v miske do hladka, a postupne zašľaháte cukor. Do vzniknutej hmoty postupne zašľaháte aj celé vajcia, vždy jedno po druhom. V ďalšej mise vytvoríte sypkú zmes zmiešaním preosiatej múky, prášku do pečiva, soli a sódy. K zmesi z rastlinnej tukovej nátierky Hera Maslová príchuť, cukru a vajec postupne po troškách pridávate sypkú zmes a mlieko. Všetko zašľaháte asi v troch dávkach. Vždy sa snažíte končiť múčnou zmesou. Nakoniec vmiešate vychladnutú kakaovú pastu s nasekanými pistáciami.
3.
Košíčky na pečenie ihneď plníte do ¾ výšky a pečiete v predhriatej rúre približne 18 – 21 minút, alebo pokým špajdľa nevyjde z cesta suchá. Hneď ako sú košíčky upečené, necháte ich ešte 5 minút na plechu alebo v košíčkoch na pečenie, a potom premiestnite na chladiacu mriežku, kde ich necháte úplne vychladnúť.
4.
Postup krém: Čokoládu rozpustíte nad horúcim vodným kúpeľom a necháte vychladnúť (pozor – miska sa nesmie dotýkať vodnej hladiny). V ďalšej miske vyšľaháte zmäknutú rastlinnú tukovú nátierku Hera Maslová príchuť, postupne pridáte vychladnutú čokoládu a prešľaháte. Pistácie nasekáte nožom, a potom zamiešate do zmesi. Krém necháte vychladnúť a zdobíte ním pripravené košíčky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať