Pridať recept

Hovädzia pečienka na zelenine

6
porcií
130
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1,2 kg
chudé hovädzie mäso
2 KL
čerstvo namleté čierne korenie
1 PL
soľ
2 PL
olivový olej
8 ks
mrkva
4 ks
paradajka
1 ks
zeler
3 ks
šalotka
3 strúčiky
cesnaku
1 PL
paradajkový pretlak
2 PL
hladká múka
2 PL
červené víno
2 PL
mäsový vývar
1 zväzok
tymian
1 PL
med

postup

1.
Mäso opláchneme, osušíme papierovou utierkou, dochutíme soľou a korením. Vo väčšej panvici rozpálime olej a mäso zo všetkých strán sprudka opečieme. Mäso vyberieme na pekáč.
 
2.
2 mrkvy, zeler, šalotky a cesnak ošúpeme, nakrájame na menšie kúsky a cesnak prelisujeme. Do výpeku pridáme túto zmes zeleniny, paradajkový pretlak a dusíme všetko asi 5 minút. Pridáme múku, vývar, víno a všetko dobre premiešame. Omáčku dochutíme soľou, korením a medom.
3.
Do pekáča k mäsu uložíme zvyšné očistené mrkvy a paradajky. Okolo uložíme stonky tymiánu a mäso potrieme zeleninovou zmesou. Vložíme ho do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme cca 60 minút domäkka.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať