Pridať recept

Bratislavské rožky

6
porcií
80
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

60 dkg
hladká múka
1 dl
mlieko
1 balíček
sušené droždie droetker
6 dkg
cukor práškový
18 dkg
maslo
5 g
soľ
2 ks
vaječný žĺtok

postup

Bratislavské rožky sú tradičné koláčiky z kysnutého cesta s náplňou maku alebo vlašských orechov. Sú vhodné na akúkoľvek príležitosť pre tých, ktorí majú v obľube domáce pečivo.
1.
Z letného mlieka, trošky cukru a droždia pripravíme kvások. Múku, cukor, žĺtka, maslo, soľ a kvások zmiešame a vypracujeme cesto, ktoré necháme cca 1 hod. kysnúť.
 
2.
Po vykysnutí cesto rozvaľkáme a radlíkom nakrájame na obdĺžniky. Do každého vložíme do šúľka upravenú makovú alebo orechovú plnku. Obe plnky pripravíme pridaním trochy mlieka a vanilkového cukru do zomletého osladeného maku alebo orechov prihriatím na miernom ohni, aby sa náplň dala formovať.
3.
Vyformujeme rožky, ktoré ukladáme na papierom vyložený plech. Hotové potrieme rozšľahaným žĺtkom. Pečieme pri teplote 180 - 200°C. Po vychladení môžeme posypať práškovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
sona.hornicekova
23.12.2018 16:09 | |
+1 -0
Toto je dost blby recept. Ako vam to cesto vykysne prosim Vas?
imro449
19.12.2016 19:54 | |
+6 -1
Ja zvyknem pridať 2 lyžice kyslej smotany.😍