Pridať recept

Pekingská kačica

ingrediencie

2 kg
kačacie mäso
2 PL
sójová omáčka
1 PL
hnedý cukor
1 KL
červený vínny ocot

Mandarínkové palacinky

hrnčekov
hladká múka
štipiek
soľ
1/2 hrnček
vriaca voda
trochu
arašidový olej

Podávame s

trochu
hoisin omáčka

postup

1.
Kačku na 3 minúty ponoríme do vriacej vody. Osušíme ju, zviažeme a na vzdušnom mieste ju necháme visieť celú noc aby úplne obschla. Sójovú omáčku zmiešame s hnedým cukrom, octom, vymažeme touto zmesou vnútro kačky a znova ju na 4 hodinky zavesíme. Kačku dáme do predhriatej rúry na mriežku nad plný hrniec horúcej vody a pri teplote 180°C ju pečieme 30 minút. Potom znížime teplotu na 150°C a pečieme ďalšiu hodinu. Vrátime teplotu na pôvodných 180°C, aby sa koža pekne vyfarbila a bola chrumkavá.
 
2.
Na pomúčenej doske urobíme z cesta šúľky o priemere 5cm, z nich odrežeme centimetrové plátky a tie vyvaľkáme na palacinky o priemere 8 cm. Arašidovým alebo sezamovým olejom ich po dve pospájame a potom ich vyvaľkáme asi na 15 cm. Zopakujeme to so zvyšným cestom, týmto spôsobom urobíme 8 palaciniek. Zohrejeme panvicu a bez tuku po jednej pečieme palacinky asi minútu. Keď natoľko vychladni, aby sme ich mohli chytiť, zoberieme ich vo dvoje a preklopíme ich.
3.
Nakrájame kožu a mäso kačky. Na palacinky usporiadame kúsky mäsa a hosťom podávame hoison omáčku.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať