Hustá zeleninová polievka
4
porcie
35
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
ks
pór
1
PL
olivový olej
2
strúčiky
cesnaku
4
ks
zemiak
300
g
koreňová zelenina
1
konzerva
sterilizovaná biela fazuľa
1
liter
kurací vývar
2
vetvičky
tymian
1
PL
citrónová šťava
podľa chuti
soľ
postup
1.
Pór umyjeme a nakrájame na kolieska. V hrnci ho opečieme na rozpálenom oleji. Asi po 10 minútach pridáme prelisovaný cesnak, potom na kocky nakrájané zemiaky a koreňovú zeleninu. Všetko zalejeme vývarom a varíme, dokým nebude zelenina úplne mäkká.
2.
Potom primiešame scedenú fazuľu a polievku ešte varíme 10 minút. Ochutíme ju soľou, citrónovou šťavou a tymiánom (môžete použiť aj petržlenovú vňať).
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.