Piškótová roláda s jablkovou plnkou
8
porcií
100
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto:
5
ks
vajce
100
g
jemný kryštálový cukor
120
g
hladká múka
2
PL
rum
Plnka:
400
g
jablko
1
PL
citrónová šťava
100
g
kryštálový cukor
2
KL
škoricový cukor
25
g
Zlatý klas
20
g
maslo
trochu
práškový cukor na posypanie
postup
1.
Rúru dáme vyhriať na 180°C a plech si vystelieme papierom na pečenie. Vajíčka s cukrom vyšľaháme do peny. Zľahka primiešame múku a hotové cesto vylejeme na plech. Vo vyhriatej rúre pečieme piškótové cesto cca 10 minút.
2.
Upečený plát aj s papierom stočíme, prikryjeme utierkou a necháme vychladnúť.
3.
Jablká ošúpeme, nastrúhame na hrubom strúhadle a zmiešame s citrónovou šťavou, škoricovým a kryštálovým cukrom. Dusíme ich cca 10 minút a potom pridáme zlatý klas rozmiešaný v 2 lyžiciach vody. Zmes necháme prejsť varom, odstavíme ju a vmiešame maslo.
4.
Piškótové cesto rozvinieme, pokvapkáme ho rumom, naplníme jablkovou plnkou a opäť zvinieme. Pred podávaním roládu posypeme práškovým cukrom.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.