Hubová omáčka
4
porcie
50
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
hrste
sušené huby
2
PL
maslo
3
PL
hladká múka
250
ml
smotana na šľahanie
trochu
citrónová šťava
3
KL
kryštálový cukor
podľa chuti
soľ
postup
1.
Huby dáme do misky a zalejeme ich vriacou vodou. Necháme ich takto aspoň 30 minúť, aby napučali a potom huby scedíme. Vodu, ktorú sme scedili si odložíme.
2.
Z masla a múky pripravíme na miernom ohni zásmažku. Pridáme huby a chvíľu ich smažíme. Keď zmäknú, prilejeme odloženú vodu a premiešame ich. Za stáleho miešania prilievame smotanu. Na miernom ohni varíme omáčku, kým nebude hustá.
3.
Nakoniec ju dochutíme citrónovou šťavou, soľou a cukrom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.