Pridať recept

Hubová omáčka

ingrediencie

4 hrste
sušené huby
2 PL
maslo
3 PL
hladká múka
250 ml
smotana na šľahanie
trochu
citrónová šťava
3 KL
kryštálový cukor
podľa chuti
soľ

postup

1.
Huby dáme do misky a zalejeme ich vriacou vodou. Necháme ich takto aspoň 30 minúť, aby napučali a potom huby scedíme. Vodu, ktorú sme scedili si odložíme.
 
2.
Z masla a múky pripravíme na miernom ohni zásmažku. Pridáme huby a chvíľu ich smažíme. Keď zmäknú, prilejeme odloženú vodu a premiešame ich. Za stáleho miešania prilievame smotanu. Na miernom ohni varíme omáčku, kým nebude hustá.
3.
Nakoniec ju dochutíme citrónovou šťavou, soľou a cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Staročeská hubová omáčka
Smotanová omáčka ako od babičky: Staročeská hubová omáčka s domácimi knedličkami
Na prípravu tejto aromatickej omáčky potrebujete len zopár surovín. O dokonalú chuť sa postarajú čerstvé huby.
Týchto 5 chýb robíme pri príprave húb
Už nikdy nebudú mäkké ani mdlé! Pri príprave húb si dávajte pozor na tieto CHYBY, robí ich každý!
Kvôli nesprávnej príprave húb sa často pripravíme o vynikajúci chuťový zážitok. Poradíme vám, ako...
Sviečková na smotane
Sviečková na smotane, Vidiecke kura aj ostro-kyslá hubová. Toto sú najlepšie recepty na omáčky
Vyberáme pre vás najobľúbenejšie omáčky, ktoré sa v našej kuchyni objavujú najčastejšie a sú najobľúbenejšie.
Sviečková na smotane
Nedeľný obed: Najlepšie recepty na šťavnaté mäso s omáčkou, po ktorých sa bude celá rodina zalizovať
Hľadáte inšpiráciu, čo dnes uvariť? Máme pre vás bohatú ponuku receptov na chutné mäso, ktoré dokonale...