Výborná bábovka z kyslej smotany
6
porcií
80
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
téglik
kyslá pochúťková smotana
1
téglik
hladká múka
1
balíček
kypriaci prášok do pečiva
1
téglik
práškový cukor
1
balíček
vanilkový cukor
1
téglik
granko
1
téglik
mleté orechy
3
ks
vajce
125
ml
olej
postup
1.
Najskôr si vyšľaháme vajíčka s cukrom do peny. Opatrne primiešame olej a kyslú smotanu. Nakoniec vmiešame všetky sypké suroviny a cesto vylejeme do formy.
2.
Formu sme si predtým vymastili maslom a vysypali strúhankou. Bábovku pečieme v rúre vyhriatej na 170°C cca 60 minút. Upečenú ju necháme trochu vychladnúť a opatrne ju vyklopíme.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.