Marcipánové guľky
20
porcií
65
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
marina keksy
5
PL
mleté mandle
100
g
sušené marhule
200
g
marcipán
50
g
rozpustené maslo
3
PL
práškový cukor
2
PL
rum
2
balíčky
biela a tmavá čokoládová poleva Dr.Oetker
postup
1.
Marhule nasekáme na veľmi drobné kúsky a marcipán postrúhame. Pridáme rozmrvené keksy, maslo, cukor, rum a mleté orechy. Vymiešame zmes, z ktorej formujeme guľky. Odložíme ich aspoň na 15 minút do mrazničky.
2.
Medzitým si pripravíme bielu alebo tmavú polevu. Dobre vychladené bonbóny máčame v čokoláde a ukladáme ich rovno do košíčkov. Skladujeme na chladnom mieste.
Podobné recepty
Dokonalá kokosová roláda bez múky: Cesto ako pavučinka a lahodný kokosový krém s bielou čokoládou a mascarpone
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.