Pridať recept

Malinový dezert s pusinkami

6
porcií
150
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Pusinky:

2 ks
bielok
120 g
kryštálový cukor
1 štipka
soľ
2 PL
citrónová šťava
1/2 KL
solamyl

Dezert:

400 g
maliny
500 ml
smotana na šľahanie

postup

1.
Bielka vyšľaháme so štipkou soli. Postupne po lyžiciach pridávame cukor a šľaháme, kým nie sú husté. Potom pridáme citrónovú šťavu, opäť prešľaháme a úplne nakoniec pridáme solamyl. Snehom naplníme cukrárenské vrecko a na plech vystlaný papierom na pečenie striekame pusinky. Sušíme ich v rúre pri teplote 90°C cca 2 hodiny.
 
2.
Štvrtinu malín odoberieme a rozmixujeme na pyré. Smotanu vyšľaháme na hustú šľahačku. Na dno pohárov dáme pyré, šľahačku, rozdrvené pusinky a maliny.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať