Pridať recept

Kuracie stehná plnené kuracou pečeňou, FOTORECEPT

4
porcie
90
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
kuracie stehno
200 g
kuracia pečeń
100 g
slanina
1 ks
tuková blana
soľ
mleté čierne korenie
kmín drvený

postup

trochu slávnostnejšia verzia pečených stehien

1.

tukovú blanu (kúpite u mäsiara) treba namočiť do octovej vody aspoň na hodinku, potom ju jemne preperte v čistej vode... kuracie stehná vykostíme tak, že vyrežeme vrchnú kosť, osolíme, okoreníme

Kuracie stehná plnené kuracou pečeňou
Kuracie stehná plnené kuracou pečeňou
Zdroj: evauhlik
 
2.

vzniknutú kapsu naplníme pečeňou a hrubším kúskom údenej slaniny, potom stehno opatrne zavinieme do závoja, ten jednak pri pečení udrží tvar stehna a tiež ho premasťuje

Kuracie stehná plnené kuracou pečeňou
Kuracie stehná plnené kuracou pečeňou
Zdroj: evauhlik
3.

kuraciu pečeň ktorá nám zostala okmínujeme, pridáme trochu posekanej slaniny a zabalíme do závoja ako taký batôžtek

Kuracie stehná plnené kuracou pečeňou
Kuracie stehná plnené kuracou pečeňou
Zdroj: evauhlik
4.

pripravené stehná a pečeňové batôžky dáme na plech, mastiť nereba, tuková blana pustí masť

Kuracie stehná plnené kuracou pečeňou
Kuracie stehná plnené kuracou pečeňou
Zdroj: evauhlik
5.

pečieme najskôr v rozpálenej rúre na 250°C asi 10 minút, potom podlejeme troškou vody, zakryjeme alobalom, zmierníme teplotu na 180°C a pečieme asi 50 minút, pečeňové batôžky vyberieme skôr, tým stačí aj 20 minút

Kuracie stehná plnené kuracou pečeňou
Kuracie stehná plnené kuracou pečeňou
Zdroj: evauhlik
6.

podávame so zemiakmi a šalátom

Kuracie stehná plnené kuracou pečeňou
Kuracie stehná plnené kuracou pečeňou
Zdroj: evauhlik
7.

takto upečené stehienka sú výborné aj na studeno, dajú sa krájať na tenké plátky a môžu byť súčasťou studenej misy pri rôznych slávnostných príležitostiach...

Kuracie stehná plnené kuracou pečeňou
Kuracie stehná plnené kuracou pečeňou
Zdroj: evauhlik
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať