Kuracie makkaroni s olivami
4
porcie
35
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
kuracie prsia
200
g
kuracie pečienky
500
g
Cestoviny Maccaroni
1
ks
cibuľa
2
strúčiky
cesnaku
1
KL
bylinky Stredomorie
podľa chuti
soľ morská
podľa chuti
rasca mletá
podľa chuti
paprika mletá sladká červená
trochu
olivový olej extra virgin
1
ks
jogurt biely nízkotučný
3
PL
parmezán (strúhaný)
podľa chuti
citrónová šťava
2
PL
olivy čierne
postup
Zdravé jedlá sú "in". Kuracie mäso je zdravé a chutné. Zaujímavá je jeho rýchla príprava v duchu stredomorskej kuchyne podľa tohto receptu, ktorý prinesie vyváženú a pestrú nádielku zdravých ingrediencií a samozrejme aj chuťový pôžitok.
1.
Kuracie prsia a pečienky umyjeme, nakrájame na kocky alebo rezance. Cibuľu a cesnak osmažíme na panvici na olivovom oleji, pridáme mäso s pečienkami. Krátko orestujeme, potom osolíme, pridáme mletú papriku, rascu a stredomorské bylinky, zalejeme vodou a dusíme cca 15 minút.
2.
Zatiaľ si uvaríme al dente semolínové cestoviny Maccaroni v slanej vode. Hotové scedíme, pridáme k teplému mäsu s pečienkami, doplníme nakrájané olivy, zľahka premiešame a servírujeme.
3.
Nakoniec polejeme parmezánovým dressingom, ktorý pripravíme vymiešaním bieleho nízkotučného jogurtu, strúhaného parmezánu, citrónovej šťavy a trochy sladkej mletej papriky. Dobrú chuť!
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
sedita123123
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.