FOTORECEPT: Nahá čokoládová torta
62
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
4
ks
vajce
125
g
cukor práškový
85
g
múka polohrubá
40
g
kakao
1/2
ks
kypriaci prášok do pečiva
Plnka
350
g
hera maslová chuť
350
g
cukor práškový
podľa chuti
horká čokoláda
350
g
jemný tvaroh
podľa chuti
ríbezľový lekvár
čokoládová poleva na ozdobenie
čokoládová ryža na ozdobu
postup
Torta s čokoládovo tvarohovou plnkou.
1.
Na prípravu tejto torty potrebujeme upiecť 2 x korpus. 1.Vajcia vyšľahať mixérom asi 10 min.do husta.Postupne počas šľahania pridať cukor a šľahať ešte aspoň 5 min. 2.Múku zmiešať s kakaom a kypriacim práškom a postupne a pomaly zamiešať metličkou do vajec. 3.Tortovú formu vyložiť papierom a vyliať cesto do formy.Formu troška natriasť,aby sa uvolnil vzduch a upiecť. 4.Korpus pečieme prvých 5 min.na 200 °C.Rúru neotvárať aspoň 20 min,aby korpus neklesol.Po vypnutí nechať korpus v rúre s otvorenými dvierkami aspoň 5 min. a potom nechať korpus prechladiť vo forme a potom na mriežke.
2.
Plnka: 1.Heru vyšľahať s pr.cukrom do peny, 2.čokoládu si roztopiť nad parou a pridať do vyšľahaného masla.Čokolády pridáme podľa chutí,zašľahať. 4.Do vyšľahaného masla pridať jemný tvaroh a dobré vyšľahať.Môžme plniť.
3.
Tortové korpusy si rozkrojíime,potrieme lekvárom a korpus plníme tak,že si plochou ozdobnou špičkou plníme,aby okraj dobré vyzeral
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
anka813
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.