Pridať recept

Dusená kapusta

ingrediencie

1 ks
biela kapusta
trochu
studená voda
podľa chuti
soľ
podľa chuti
čierne korenie
podľa chuti
maslo

postup

1.

Odstránime zvädnuté kapustové listy.Nakrájame ju na tenké pásiky dlhé približne 0,5 cm. Kapustu vložíme do nádoby a zalejeme studenou vodou. Necháme ju pár minút postáť, aby sa kapusta stala krehkejšou.

 
2.

V nádobe necháme vodu iba do výšky asi 0,5 cm, zvyšnú vodu vylejeme. Zakryme pokrievkou. Dusíme ju pri strednej teplote, až kým vypúšťajúci ventil nezačne pískať asi10-15 min.

3.

Dochutíme soľou, čiernym korení a maslom.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
3 pochúťky z kyslej kapusty: Rýchly šalát, chrumkavé placky a vláčne lokše
3 pochúťky z kyslej kapusty: Tieto ste asi ešte neskúšali
Ak máte po ruke domácu či kupovanú kyslú kapustu, polovicu prípravy máte hotovú.
7 výborných jedál z kyslej kapusty
7 neodolateľných klasík z kyslej kapusty
Sedem receptov s kvasenou kapustou, ktoré určite poznáte, ale nie je na škodu mať ich po ruke.
Poľský bigos
Zvýšila vám kyslá kapusta? Pripravte si jeden z najstarších receptov - poľský bigos
Bigos vo viacerých ohľadoch pripomína našu kapustnicu, preto si ho istotne obľúbite aj vy.
Zapečená kapusta s mäsom
Súdok plný zdravia - kyslá kapusta!
Táto kyslá, chrumkavá a hlavne šťavnatá zelenina patrí do našich jedálničkov už dlhé roky. Za svoju...
Fermentovanie zeleniny
3 vynikajúce a zdravé fermentované pochúťky: Kapusta, jablká i salsa
V predchádzajúcom článku sme si povedali, prečo sú fermentované potraviny dnes považované za superpotraviny...
Zhorkla vám kyslá kapusta? Toto je dôvod prečo a ako ju zachrániť!
Zhorkla vám kyslá kapusta? Už nikdy viac sa to nestane, pozor na tieto chyby! Máme tip, ako ju zachrániť, kapustnica bude výborná
Stalo sa to aj vám? Toto sú dôvody, prečo je kyslá kapusta horká a skvelý tip, ako ju zachrániť!