Pridať recept

Tortilla s mletým mäsom

5
porcií
55
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
tortilla
500 g
mleté hovädzie mäso
1 ks
cibuľa
200 ml
paradajkové pyré
trochu
mäsový vývar
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
1 KL
mletá červená paprika
1/4 KL
čili korenie
4 PL
parmezán
2 KL
cesnaková pasta
trochu
olej

postup

1.
Na rozpálenom oleji vo väčšej panvici speníme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme mleté mäso, dochutíme ho soľou, mletým čiernym korením a posypeme mletou paprikou a čili. Pár minút ho opekáme a prilejeme vývar. Mäso na miernom ohni dusíme cca 15 minút.
 
2.
Potom ho dochutíme paradajkovým pyré, cesnakovou pastou a opäť podusíme, tentokrát už domäkka. Nakoniec primiešame strúhaný parmezán.
3.
Tortilly krátko pečieme na suchej panvici z oboch strán. Naplníme ich mäsovou plnkou a podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať