FOTORECEPT: CARO-vý veterník
30
porcií
140
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
370
ml
voda
270
g
hladká múka
120
ml
olej
8
ks
vajce
1
g
soľ
2
PL
Caro
Plnka
1/2
liter
mlieko
2
ks
vanilkový puding
1
ks
vanilkový cukor
250
g
margarín
80
g
práškový cukor
Šľahačka
1/2
liter
šľahačka
2
PL
Caro
Na poprašenie
g
práškový cukor
postup
Inšpirovaná som mojím obľúbeným nápojom Caro, a začala som z jeho pomocou piecť, mojím blízkym to nesmierne chutí, proste som spojila chuť obľubeného nápoja a klasického veterníka.
1.
Postup na pálenú hmotu: Do hrnca dáme olej, vodu, soľ dáme túto zmes prevariť. Po prevarení trochu stiahneme plameň a pridáme múku dobre premiešame a odstavíme. Začneme pridávať vajíčka, ale ja pre dokonalé hladkú hmotu to šľahám klasickým ručným šľahačom.
2.
Naplním cukrárske vrecko s polovicou hmoty a robím malé slimáčiky veľké cca 5cm.
3.
Do druhej polovice dám 2 PL Caro a opäť premiešam a robím druhú ozdobnú vrstvu nad svetlou.
4.
Pečiem v klasickej rúre (elektrickej) cca na 200 stupňov asi 30 – 35 minút.
5.
Ešte vlažne rozkrojujem. Vanilkovú plnku si uvarím klasicky z mlieka a vanilkových pudingov a do teplej masy zapracujem hneď margarín ( maslo) a praškový cukor. A naplním veterníky. Klasickú alebo čisto rastlinnú šľahačku vyšľahám a do druhej polovice dám ešte 2 PL Caro a striedavo plním veterníky, raz s čistou šľahačkou a ďalší s ochutenou šľahačkou.
Dokonalá kokosová roláda bez múky: Cesto ako pavučinka a lahodný kokosový krém s bielou čokoládou a mascarpone
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.