Pridať recept

FOTORECEPT: CARO-vý veterník

30
porcií
140
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

370 ml
voda
270 g
hladká múka
120 ml
olej
8 ks
vajce
1 g
soľ
2 PL
Caro

Plnka

1/2 liter
mlieko
2 ks
vanilkový puding
1 ks
vanilkový cukor
250 g
margarín
80 g
práškový cukor

Šľahačka

1/2 liter
šľahačka
2 PL
Caro

Na poprašenie

g
práškový cukor

postup

Inšpirovaná som mojím obľúbeným nápojom Caro, a začala som z jeho pomocou piecť, mojím blízkym to nesmierne chutí, proste som spojila chuť obľubeného nápoja a klasického veterníka.
1.
Postup na pálenú hmotu: Do hrnca dáme olej, vodu, soľ dáme túto zmes prevariť. Po prevarení trochu stiahneme plameň a pridáme múku dobre premiešame a odstavíme. Začneme pridávať vajíčka, ale ja pre dokonalé hladkú hmotu to šľahám klasickým ručným šľahačom.
Fotorecept: CARO-vý veterník
Fotorecept: CARO-vý veterník
Zdroj: kareninaanna
 
2.
Naplním cukrárske vrecko s polovicou hmoty a robím malé slimáčiky veľké cca 5cm.
Fotorecept: CARO-vý veterník
Fotorecept: CARO-vý veterník
Zdroj: kareninaanna
3.
Do druhej polovice dám 2 PL Caro a opäť premiešam a robím druhú ozdobnú vrstvu nad svetlou.
Fotorecept: CARO-vý veterník
Fotorecept: CARO-vý veterník
Zdroj: kareninaanna
4.
Pečiem v klasickej rúre (elektrickej) cca na 200 stupňov asi 30 – 35 minút.
Fotorecept: CARO-vý veterník
Fotorecept: CARO-vý veterník
Zdroj: kareninaanna
5.
Ešte vlažne rozkrojujem. Vanilkovú plnku si uvarím klasicky z mlieka a vanilkových pudingov a do teplej masy zapracujem hneď margarín ( maslo) a praškový cukor. A naplním veterníky. Klasickú alebo čisto rastlinnú šľahačku vyšľahám a do druhej polovice dám ešte 2 PL Caro a striedavo plním veterníky, raz s čistou šľahačkou a ďalší s ochutenou šľahačkou.
Fotorecept: CARO-vý veterník
Fotorecept: CARO-vý veterník
Zdroj: kareninaanna
6.
Uzavriem vrchom veterníka a poprášim práškovým cukrom.
Fotorecept: CARO-vý veterník
Fotorecept: CARO-vý veterník
Zdroj: kareninaanna
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať